Deskundigheid team

Persoonlijke service

Volledige nazorg

Vragen?

Meest gestelde vragen

Hieronder vindt u veel van de vragen die aan ons gesteld worden. U kunt daarmee nuttige informatie opdoen om uw kennis te vergroten. 

Het aantal haarzakjes (grafts) dat gebruikt kan worden voor een haartransplantatie is beperkt. In het donorgebied bevinden zich zo’n 5.500 grafts die gebruikt kunnen worden voor een haartransplantatie. Het gaat er daarom niet alleen om te bepalen hoeveel grafts er nodig zijn om de haarlijn te verbeteren, maar ook om hoeveel grafts er maximaal gebruikt kunnen worden. Te veel grafts tegelijk transplanteren kan namelijk de haardichtheid zelfs verslechteren.
Een haartransplantatie is volgens de meeste patiënten geen pijnlijke ervaring. Patiënten krijgen altijd lokale verdoving en antibioticapilletjes toegediend om het ongemak te verlichten. De meeste patiënten melden dat de ingreep pijnvrij is en dat het herstel van de patiënt niet nodig is. De ingreep kan wel lang duren omdat alle haarfollikels een voor een moeten geoogst worden.

Na de operatie: Het haar wordt NIET gewassen of gestyled. De haartjes zitten nog los dus zouden gewoon uitvallen. De huid moet tijd krijgen om terug aan elkaar te groeien.  U krijgt verplicht een verband dat minimum 1 dag moet blijven zitten. U zou weer aan het werk kunnen gaan, maar we raden aan om een week vrij te nemen om volledig te kunnen herstellen.

Na 2 dagen: U moet langskomen in de kliniek voor de eerste wassing en nazorg. Het verband wordt voorzichtig verwijderd en uw haar en hoofdhuid worden gewassen met water en een milde shampoo. Vermijd krachtige douchestralen, maar laat het water zachtjes over uw hoofd druppelen. Dep voorzichtig droog (niet wrijven). In dit stadium zal er een lichte zwelling en korstvorming optreden.

Na ongeveer 2 weken: De nieuw getransplanteerde haren zullen uitvallen – dit is normaal.

Na ongeveer 3 weken: De volgende activiteiten kunnen weer worden opgepikt: lichaamsbeweging en sport, zonnebaden, sauna’s bezoeken.

Na ongeveer 2 maanden:Pas dan mag het haar opnieuw gekleurd worden.

Na ongeveer 3 maanden: Het nieuwe haar zal beginnen te groeien tot ongeveer 12 maanden na uw haartransplantatie. En natuurlijk, als u lang haar heeft, zullen de nieuwe haren een tijdje nodig hebben om in te halen.

Bij een FUE haartransplantatie (= Follice Unit Extraction) worden haartjes een voor een geoogst uit het donorgebied en getransplanteerd in recipiëntgebied. Dit is behoorlijk arbeidsintensief voor onze specialisten. Daarom is deze methode duurder en bovendien kunnen er minder grafts op een dag getransplanteerd worden dan een FUT haartransplantatie. Kroeshaar (bv. 3C of 4A, B of C) is zeer broos en is daarom niet geschikt voor een FUE behandeling.

Bij een FUT haartransplantatie (= Follicle Unit Transplant) wordt er een reepje huid uit het donorgebied aan de achterkant van het hoofd verwijderd en heringeplant in het recipiëntgebied. Daardoor is het iets goedkoper dan FUE en gaat het sneller, maar een groot nadeel van deze techniek is dat hierdoor een litteken in het donorgebied achterblijft. Om deze redenen doen we deze methode niet in onze kliniek.

Het zou kunnen dat je haaruitval zich verder doorzet. Zeker als je op jonge leeftijd een haartransplantatie hebt laten doen. Alle getransplanteerde grafts blijven dan wel de rest van je leven haar produceren, maar de haren eromheen die je eerst wel had, zouden later kunnen uitvallen. In dat geval zou je dus een extra behandeling kunnen overwegen.

Haartransplantaties verschillen sterk van patiënt tot patiënt, daarom is het moeilijk om een algemene prijs voor haartransplantaties te bepalen. Het hang af van de te behandelen zone, wat uw wensen zijn, hoe groot de zone is, welke methode u kiest, hoeveel grafts u nodig zult hebben enz. De kosten zullen worden bepaald tijdens uw consultatie of u kunt vrijblijvend een gepersonaliseerde offerte aanvragen om een idee te krijgen.